Zoltán Kiss

Zoltán is in 1980 geboren in Boedapest (Hongarije) en volgt op twaalfjarige leeftijd trombonelessen bij Itvan Domany. Hij koos voor het instrument, omdat hij gefascineerd werd door de schuif, maar werd daarnaast ook geïnspireerd door zijn oudere broer Arpad (trompettist). Van 1994 tot en met 1996 ging Zoltán naar de Hongaarse legerschool in Boedapest en kreeg les van Jozsef Nagy.

Omdat zijn moeder ging werken voor de Hongaarse Ambassade in Warschau (Polen) verhuisde Zoltán mee. In die periode concentreerde hij zich op het ontwikkelen van zijn eigen techniek en unieke stijl. Hij werd geïnspireerd door trompettisten als Bill Chase en Maynard Ferguson. Tot 2001 studeerde hij in de klas van Henryk Malecki.

In 1999 won Zoltán de ”National Young Musicians Competition” en een beurs onder het Poolse ministerie van Cultuur en Erfgoed. In 2000 won Zoltán de Poolse nationale Trombone Competition (Junior categorie) en opnieuw in 2003 (Senior categorie).

Zoltán’s Warschau Brass Trio (WB3) ontving in 2003 de derde prijs in de ”International Contemporary Chamber Music Competition” in Krakau. Het trio werd in 2005 ook bekroond met de eerste prijs in de ”Poolse National Chamber Music Competition” (categorie brass).

Zoltán werd in 2005 uitgenodigd om auditie te doen voor Mnozil Brass. Op deze uitnodiging ging hij graag in. Hij werd aangenomen en verhuisde hiervoor naar Wenen (Oostenrijk) van waar hij de hele wereld over toert met meer dan 120 concerten per jaar.

Naast Mnozil Brass speelt Zoltán ook als solist en verzorgt hij masterclasses en workshops.

Officiële website: http://www.zoltankiss.com

Zoltán behoort als trombonist tot de top van de wereld en is nu exclusief te boeken bij Emotions On Stage. Voor boekingen en informatie kunt u contact met ons opnemen. Ook Zoltán staat open voor elke vorm van samenwerking. Mail naar info@emotionsonstage.nl